Zayn Malik začenja solistično pot z rekordi

Bo zvezdnik zasenčil svojo nekdanjo skupino One Direction?

ZAYN-MALIK-01.jpeg

Zayn je na dobri poti, da ponovi uspehe Robbieja Williamsa, Justina Timberlakea in Ronana Keatinga, ki so kot solisti kmalu postali bolj popluarni od svojih nekdanjih skupin. Williamsu je celo uspelo prodati več albumov od njegove nekdanje skupine Take That.

Časi so danes precej drugačni od tistih, v katerih so začenjali zgoraj omenjeni, a se nekaj stvari kljub vsemu ni spremenilo. Solistične kariere članov boy bandov so tudi zdaj pospremljene z veliko mero skeptičnosti. Kljub izkušnjam iz zgodovine, ki kažejo, da so celo člani tistih največjih boy bandov postali uspešni solisti, Zaynu niso pripisovali kdo ve kako velikih možnosti za uspeh, še posebej zato ne, ker njegova nekdanja skupina One Direction še vedno zelo uspešno deluje.

Zayn pa je svojim prvim solističnim albumom Mind Of Mine presenetil tako občinstvo kot kritike, ki so po večini pozdravili njegovo slogovno raznovrstnost in drznost. Album se je kot novost uvrstil na prvo mesto lestvice albumov v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Kanadi, Franciji, na Švedskem, Novi Zelandiji in Norveškem.

Zayn je postal prvi britanski moški glasbenik, ki je s prvencem v istem tednu hkrati osvojil prvo mesto lestvice albumov v ZDA in v Veliki Britaniji. Postal je tudi prvi britanski moški izvajalec, ki mu je s prvencem uspelo osvojiti vrh ameriške lestvice. Poleg Lauryn Hill in Clayja Aikena pa je Zayn šele tretji izvajalec, ki se mu je s prvim albumom uspelo takoj v prvem tednu po izidu uvrstiti na vrh ameriške in britanske lestvice albumov. Tudi na Spotifyju je album Mind Of Mine dosegel rekordnih 28 milijonov poslušanj v enem tednu.

Zayn pa se je s tem, ko je kot član skupine in tudi kot solist osvojil vrh ameriške lestvice, pridružil “elitnem klubu”, v katerem so še: Paul McCartney (The Beatles, Wings), Justin Timberlake (*NSYNC), Gwen Stefani (No Doubt), Beyoncé (Destiny’s Child), Eric Clapton (Blind Faith, Cream) John Fogerty (Creedence Clearwater Revival), George Harrison in John Lennon (The Beatles), Lauryn Hill (The Fugees), Janis Joplin (Big Brother and the Holding Company), George Michael (Wham!), Stevie Nicks (Fleetwood Mac), Paul Simon (Simon & Garfunkel), Steve Winwood (Blind Faith), Neil Young (Crosby, Stills, Nash & Young), Rob Thomas (Matchbox Twenty), Bobby Brown (New Edition) in Eminem (D12, Bad Meets Evil).
 

Samo en koncert pod imenom Requiem
Lita Ford bo kmalu izdala zvezdniški album
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm