Željko Bebek iz Križank v Halo Tivoli

Legendarni pevec tudi na novi lokaciji obljublja glasbeno poslastico.

Organizatorji koncerta legendarnega pevca Željka Bebeka, ki bo 21. septembra, so bili primorani prestaviti prizorišče dogodka iz Križank v Halo Tivoli. Že kupljene vstopnice veljajo tudi za novo lokacijo.

Željko Bebek je eden največjih pevcev YU rocka. Bil je ustanovni član Bijelo dugme, največje YU rock skupine vseh časov, katere zametki segajo v pozna šestdeseta, za njen uradni začetek pa šteje leto 1974. Bebek je legendarno skupino zapustil leta 1984. Danes pa je že kar malo pozabljena zanimivost, da je Bebek igral tudi bas kitaro na dveh velikih albumih Bijelo dugme, in sicer na Šta bi dao da si na mom mjestu (1975) in Eto! Baš hoću! (1976). Bebek se je skupini ponovno pridružil ob njeni spektakularni, a žal zelo kratki vrnitvi leta 2005. Z zdajšnjo reinkarnacijo tega benda pa noče imeti nič. Bebek je po odhodu iz Bijelo dugme bolj ali manj zelo uspešno nadaljeval kot solist in vse o danes obdržal status enega najboljših pevcev na področju nekdanje Jugoslavije.

Foto: Goran Berovič

Letos je dvainsedemdesetletni pevec napovedal veliko turnejo Ono nešto naše 2018, ki jo je pričel 8. marca z razprodanim koncertom v priljubljeni dvorani Cibona v Zagrebu. Koncert, ki ga je imel v Beogradu, pa so označili za njegov najboljši nastop, kar jih je tam kdajkoli imel kot solist.

Bebek je že najavil, da bo na ljubljanskem koncertu z razširjeno zasedbo pel vse svoje najpomembnejše uspešnice in tudi številne klasike Bijelo dugme. Napovedal pa je tudi, da bo v Ljubljani izvedel tudi legendarno skladbo Jabuke i vino, ki jo je leta 1983 posnel z atraktivno pevko Zano Nimani. Zanimivo je, da te skladbe z njo ni nikoli odpel na kakem koncertu oziroma živem nastopu. S skupino Zana, ki ima od leta 1991 drugo pevko, pa jo je prvič v živo pel leta 2015.

“Občinstvo ima vedno prav. Občinstvo je zmeraj dobro, ko je zadovoljno. Zadovoljstvo pa občuti le takrat, ko smo jim mi dali vso svojo energijo, moč in emocije,” je še povedal Željko Bebek.

P. S. Hala Tivoli je bila leta 1974 prizorišče prvega velikega nastopa Bijelo dugme. Na takratnem BOOM festivalu so skupino predstavili kot veliki up.
Preberite še:
Bebek potrdil, da bo Jabuke i vino pel z Niko Zorjan

DreamOn so nazaj z nadžanrsko priredbo Tih deževen dan
Jan Plestnjak in Challe Salle priredila pravo slavje za oboževalce
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm