Izvrstni obalni glasbenik Žiga Rustja 25. maja izdaja novi album

Takrat bo imel tudi veliki gala-koncert v portoroškem Avditoriju.

Žiga Rustja je izvrstni glasbenik in pevec nekoliko mlajše generacije, ki uspešno nadaljuje in prenaša tradicijo obalnega avtorskega rocka, kantavtorstva in nenazadnje tudi tistim koncem lastnega prefinjenega muziciranja v zdajšnji čas. Leta 2014 je navdušil z izjemnim prvencem Z moje perspektive.

25. maja pa bo izdal svoj drugi album, ki nosi naslov Čas. Pri njegovem ustvarjanju mu je pomagalo nekaj odličnih slovenskih in italijanskih glasbenikov, kot so Drago Mislej – Mef, Anika Horvat, Matteo E. Basta, Giorgio Biselli, Matteo Rivierani in Mike 3rd.

Žiga Rustja bo na dan izida svojega novega albuma priredil veliki gala-koncert v glavnem obalnem koncertnem prizorišču Avditorij Portorož. Spremljala ga bo odlična ekipa pretežno tamkajšnjih glasbenikov, v kateri so sami glasbeni asi, Matej Ivančič, Luka Ivanovič, Mitja Bobič, Marko Hrvatin, David Nik Lipovac in Tina Novak. Rustja je s to zasedbo prepričljivo nastopil tudi v prepolnih Stožicah, ko je bil predskupina pop rock atrakciji Plavi orkestar.

Vsekakor se v Portorožu obeta prvorazredni glasbeni dogodek.

Zanimivost:
Devetindvajsetletni letni Rustja je svoje prve studijske pevske korake naredil že leta 1999. Še kot otrok je v danes kultni skladbi Bit obalnih alternative legend Zmelkoow prepeval ponarodeli stih ”Smisel življenja je ležanje na plaži …” in z rumeno rutko na glavi nastopil tudi v njihovem videospotu.

Foto: Matteo Prodan
 

YouTube "požrl" Vevo, ki zapira svojo stran
Odlični srbski kantavtor Branimir Rosić prvič v Sloveniji
Kiosk HmHm na:

Like Kiosk HmHm